038-3857515 info@bematonline.nl

Over Bemat

Bemat is gevestigd in Genemuiden en levert al sinds de oprichting in 1995 aan diverse bedrijven op maat gemaakte automatten. Al vanaf 1995 zijn wij bezig met de ontwikkeling van op maat gemaakte matten. Wij vertellen u graag waar het ooit begon en nemen u mee in het ontwikkelingsproces van de mattensets.

Waar wij voor staan

Bemat heeft de productie in eigen beheer, mede hierdoor kunnen wij de matten leveren tegen de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij luisteren naar uw wensen, zijn flexibel, makkelijk bereikbaar en kunnen snel schakelen wanneer dit nodig is. Wij weten dat herkenning de kracht van uw bedrijf is en daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw matten te personaliseren door middel van een logo borduring.

Wij leveren uitsluitend aan importeurs, dealers, universele autobedrijven, grossiers en de groothandel.

 

Hoe het ooit begon

In 1988 begon Jan Beens (de eigenaar en oprichter van Bemat) in de tapijthandel. Hier werden ook automatten geproduceerd. Het was een klein bedrijf waar Jan destijds al snel de verantwoordelijkheid kreeg als productieleider. Jan was jong en had eigenlijk nog geen ervaring in een soortgelijke functie en dus verbaasde het hem dat hij deze functie kreeg aangeboden. Echter wist hij snel zijn draai te vinden. Jan werd verantwoordelijk voor het samenvoegen van de mattensets. 

Hij zorgde ervoor dat alles klopte en als een echte perfectionist wist Jan de kwaliteit te waarborgen. Al snel leerde hij het hele proces rondom het maken van automatten, van het maken van de juiste mal maken tot aan de nauwkeurige afwerking. Een echte vakidioot kun je wel stellen. Al snel werd het een uit de hand gelopen hobby en verkocht hij ook naast zijn baan automatten. Voorop stond de kwaliteit van de matten. In 2000 werden er door het bedrijf matten naar Polen geëxporteerd, waar de afwerking plaatsvond. 

Kwaliteit centraal voor Bemat

Als jonge deskundige draaide Jan mee op de trends, zo ook de ISO certificering. Hij was ervan overtuigd dat dit van belang was. En dat dit zo is, bleek later toen de certificering van grote invloed bleek voor leveranciers om te mogen leveren. Met deze certificering kon Jan aantonen dat zijn product aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet. De kwaliteit van de gemaakte matten heeft altijd gediend als drijfveer bij de oprichting van Bemat. In 2001 kreeg Jan de kans om leverancier te worden van het bedrijf waar hij destijds werkte. Al snel werd hij leverancier van diverse dealers. 

 

De ontwikkeling van Bemat

In 2008, na een goede samenwerking van zeven jaar, werd er een overname aangeboden, omdat de productie van matten ging stoppen in Nederland. Hier hoefde Jan niet over na te denken en hij nam het nagenoeg direct over. De matten zijn in de loop van de tijd verder ontwikkeld en inmiddels bestaat Bemat tien jaar. Door het continu innoveren waarborgt Bemat de kwaliteit van de matten. Naast de dealermarkt bedient Bemat inmiddels ook nichemarkten zoals, landbouw (tractoren), transport (vrachtwagens) en industriële matten (shovels en kranen). Ook met bedrijfswagens kunt u bij ons terecht.

 

Bezoekadres

Jutestraat 14
8281 JS Genemuiden

Correspondentieadres 

Postbus 141
8281 AC Genemuiden

Open Hours

ma - do : 08.00u - 16.15u
vrijdag :  08.00u - 12.00u  

BTW nummer

NL850574705B01

Kamer van Koophandel

52735796 (K.v.K Zwolle)

Routebeschrijving

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.